Schooltijden
Op basisschool de Maasköpkes hanteren wij de volgende schooltijden:
Ochtend van 08.30 - 12.00 uur
Middag van 13.00 - 15.00 uur
Woensdag van 08.30 - 12.30 uur
Groep 1 en 2 hebben op vrijdag vrij.
Verlofaanvraag
Mag mijn kind op vakantie buiten de schoolvakanties?
Vanaf 5 jaar moet uw kind elke schooldag naar school. U mag daarom alleen tijdens de schoolvakantie op vakantie met uw kind. Kan dit niet door uw werk? Dan kunt u vrij vragen bij de directeur van de school. Dit kan maar 1 keer per jaar en voor maximaal 10 schooldagen. Voorwaarde is dat u een werkgeversverklaring bij het verlofformulier indient dat u niet tijdens de schoolvakanties vrij kunt nemen.
Voorwaarden voor vrij buiten de schoolvakanties
Uw kind kan uitsluitend vrij krijgen als:
U door uw werk niet tijdens de schoolvakanties op vakantie kunt. Omdat u bijvoorbeeld seizoensgebonden werk doet, of dan piekdrukte heeft op uw werk;
Uw vakantie niet in de eerste 2 weken na de zomervakantie valt;
Uw vakantie niet langer duurt dan 10 schooldagen.
Toestemming vragen
U kunt vrij vragen voor uw kind bij de schooldirecteur. Dit moet u schriftelijk doen en uiterlijk 8 weken voordat u op vakantie gaat. Ook moet u hiervoor een verklaring van uw werkgever hebben. Daarin staat dat u niet op een ander moment op vakantie kunt gaan. De schooldirecteur beslist dan of uw kind vrij krijgt van school. Als het om langer dan 10 dagen gaat, beslist de leerplichtambtenaar.
Aanvraagformulieren
Aanvraag verlof 10 dagen of minder KC De Maaskopkes
Aanvraag vakantieverlof buiten schoolvakantie KC De Maaskopkes
Bijlage bij aanvraag vakantieverlof: Vakantieverklaring werkgever-zelfstandige KC De Maaskopkes
Niet eens met beslissing
Krijgt u geen toestemming om buiten de schoolvakantie op vakantie met uw kind te gaan? En bent u het niet eens met deze beslissing? Dan kunt u schriftelijk bezwaar maken bij degene die de beslissing heeft genomen. Meestal is dit de directeur van de school.
Vrij bij bijzondere omstandigheden
U kunt ook vrij vragen voor uw kind bij bijzondere omstandigheden. Bijvoorbeeld bij belangrijke familiegebeurtenissen, zoals een begrafenis of huwelijk.
Voor meer info klik op deze link:
Overblijven
Wat is voor ons Tussenschoolse opvang?
Voorop staat dat kinderen moeten kunnen eten, drinken en spelen in een ontspannen sfeer. Het is tenslotte hun vrije tijd, al zijn er natuurlijk wel afspraken. We werken zo veel mogelijk leeftijdsgericht. Overblijven moet niet alleen leuk zijn voor jongere kinderen, ook oudere kinderen moeten met plezier komen. Spelmateriaal, afspraken en verantwoordelijkheden sluiten aan op de leeftijd van uw kind(eren).
Waar wordt uw kind opgevangen?
Kinderen die overblijven nemen hun eigen brood in een trommeltje en drinken in een drinkbeker mee. De kinderen eten en drinken in hun klaslokaal onder toezicht van een leerkracht. Na het eten gaan de kinderen naar buiten. Daar wordt toezicht gehouden door de vrijwillige overblijfkrachten. Bij slecht weer blijven de kinderen binnen en mogen ze onder andere spelletjes spelen, knutselen, tekenen of aan de computer.
Wie passen er op uw kind?
Basisschool de Maasköpkes heeft een groep met vrijwillige overblijfkrachten, die de kinderen tussen de middag begeleiden. Deze staan onder begeleiding van een TSO coördinator die tevens contactpersoon is voor ouders en leerlingen richting directie en team. Onze overblijfkrachten gaan graag met kinderen om en kunnen plezier met ze maken. Als het nodig is weten ze ook hoe ze duidelijk en corrigerend kunnen optreden.
Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons ondersteunen bij de tussenschoolse opvang. Uiteraard is een vrijwilligersvergoeding mogelijk en tevens hoeft uw eigen kind(eren) niet te betalen als ze overblijven. Heeft u interesse? Neem dan zeker contact op met MT lid Kim den Ouden (k.denouden@mosalira.nl).
Betalingen
U kunt ervoor kiezen om uw kind op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag op school te laten overblijven. De aanwezigheid van de leerlingen tijdens het overblijven wordt door de leerkrachten genoteerd. De kosten voor het overblijven bedragen € 1,50 per keer. Kiest u ervoor om in één keer voor een heel jaar te betalen, ontvangt u een korting van 10%. Via ons ouderportal Social Schools ontvangt u maandelijks een betalingsverzoek om de kosten van het overblijven te voldoen. Indien het overblijven niet betaald wordt, wordt uw kind uitgesloten van het overblijven. Meer informatie over de TSO? Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Kim den Ouden (k.denouden@mosalira.nl).
Tegemoetkoming kosten
Ouders met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming van Stichting Leergeld. Folders over deze Stichting zijn verkrijgbaar aan de balie bij de hoofdingang. Meer informatie over buitenschoolse opvang en dagarrangementen kunt u vinden op: https://www.mosalira.nl/portal-vervolgpagina/ouder-kind
Eten en drinken
Basisschool de Maasköpkes is een gezonde school. We hebben onder andere het vignet “gezonde voeding” behaald. Daarom stimuleren we gezonde voeding. Op een schooldag zijn er één of twee pauzemomenten. Tijdens deze pauzemomenten is het de bedoeling dat de leerlingen een boterham, fruit, groente of een gezonde koek nuttigen en bij voorkeur water drinken. Wij vragen nadrukkelijk om geen snoep mee te geven. Verder vinden we duurzaamheid en milieu ook belangrijk en willen we het gebruik van bekers en bidons aanmoedigen. Dit om het (plastic) afval zo veel mogelijk te beperken.
Oudervereniging
Basisschool de Maasköpkes heeft een zeer actieve oudervereniging die school ondersteunt bij het organiseren van allerlei activiteiten op school. Denk hierbij aan het organiseren of mede organiseren van het schoolreisje, de sportdag, het Sinterklaasfeest en Paasactiviteiten. De oudervereniging beheert de inkomsten uit de vrijwillige ouderbijdrage. Tenminste éénmaal per jaar wordt een algemene ledenvergadering (ALV) gehouden waarvoor alle betalende ouders worden uitgenodigd. Daar legt de oudervereniging verantwoording af over de activiteiten en besteding van de ouderbijdrage. Zowel het jaarverslag als het financieel verslag worden via het ouderportal "Social Schools" verspreid onder alle ouders. Het bestuur van de oudervereniging bestaat uit gekozen ouders van schoolgaande kinderen. Aanspreekpunt vanuit het schoolteam is Kim den Ouden.
Medezeggenschapsraad
De medezeggenschapsraad (MR) is een belangrijk wettelijk orgaan dat een jaarlijks meermaals met school overleg pleegt over de gang van zaken op school. Het doel van de MR is waar mogelijk de belangen van de diverse groeperingen in de school te behartigen. Hierbij gaat het om de belangen van personeel, ouders en leerlingen. Onderwerpen die tijdens een MR vergadering in de loop van het schooljaar o.a. aan bod komen zijn: het schoolplan, het formatieplan, de begroting, de vakantieplanning, de hoogte en besteding van de ouderbijdrage.
Leerlingenraad
De leerlingenraad van basisschool de Maasköpkes bestaat uit vier leerlingen van groep 5 t/m 8. De leerlingenraad komt één keer in de 6 weken bij elkaar, onder leiding van juf Kim. Deze bijeenkomsten hebben tot doel helder te krijgen wat er speelt en leeft onder de leerlingen. De leerlingen hebben zo de kans hun mening te geven en mee te praten over de schoolorganisatie. Zo evalueren de leerlingen verschillende vieringen en gebeurtenissen, denken zij mee over activiteiten in en buiten de klas, kunnen er ideeën worden aangedragen en verzorgen ze rondleidingen aan belangstellenden.
Gezonde school
Het vignet Gezonde School
De "Gezonde School" is een landelijke aanpak die structureel bijdraagt aan een goede gezondheid en een gezonde leefstijl van leerlingen en medewerkers van de school. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Een Gezonde School besteedt zijn tijd en aandacht voor gezondheid zo effectief en efficiënt mogelijk.
Schoolgids
Antipestprotocol
Schoolondersteuningsprofiel 2024-2025
https://mosalira.sharepoint.com/sites/deMaaskopkes/