Overblijven

Wat is voor ons Tussenschoolse opvang?
Voorop staat dat kinderen moeten kunnen eten, drinken en spelen in een ontspannen sfeer. Het is tenslotte hun vrije tijd, al zijn er natuurlijk wel afspraken. We werken zo veel mogelijk leeftijdsgericht. Overblijven moet niet alleen leuk zijn voor jongere kinderen, ook oudere kinderen moeten met plezier komen. Spelmateriaal, afspraken en verantwoordelijkheden sluiten aan op de leeftijd van uw kind(eren).

Waar wordt uw kind opgevangen?
Kinderen die overblijven nemen hun eigen brood in een trommeltje en drinken in een drinkbeker mee. De kinderen eten en drinken in een klaslokaal onder toezicht van een leerkracht en overblijfouder. De kinderen van groep 1 t/m 4 in een lokaal op de benedenverdieping en de kinderen van groep 5 t/m 8 op de bovenverdieping. Daarna gaan de kinderen naar buiten. Bij slecht weer blijven de kinderen binnen en mogen ze onder andere spelletjes spelen, knutselen, tekenen of aan de computer.

Wie passen er op uw kind?
Basisschool de Maasköpkes heeft een groep met vrijwillige overblijfkrachten, die de kinderen tussen de middag begeleiden. Deze staan onder begeleiding van een TSO coördinator, Ellen Rigterig. Zij is ook het aanspreekpunt in verband met de tussenschoolse opvang en tevens ook de contactpersoon voor ouders en leerlingen richting de directie en het team. Onze overblijfkrachten gaan graag met kinderen om en kunnen plezier met ze maken. Als het nodig is weten ze ook hoe ze duidelijk en corrigerend kunnen optreden.

Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers die ons ondersteunen bij de tussenschoolse opvang. Uiteraard is een vrijwilligers vergoeding mogelijk en tevens hoeft uw eigen kind(eren) niet te betalen als ze moeten overblijven. Heeft u interesse? Neem dan zeker contact op met MT lid Marloes Vreuls Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Betalingen
U kunt ervoor kiezen om uw kind op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag op school te laten overblijven. De betaling per keer is in overleg tussen directie en de MR aangepast naar een bedrag van €1,20. Dit heeft ermee te maken dat het kortingsschema dat Basisschool de Maasköpkes de afgelopen jaren hanteerde niet ingebouwd kan worden in Schoudercom. Vandaar is ervoor gekozen om te werken met één en hetzelfde bedrag, zowel bij structurele opvang als bij incidentele opvang.

In de ouderportal-app Schoudercom kunt u aangeven op welke dagen u hier gebruik van wil maken. Tevens wordt het overblijven door de leerkrachten bijgehouden in verband met de juistheid van de betalingen.

De kosten voor het overblijven bedragen € 1,20 per keer. In SchouderCom wordt maandelijks een berekening gemaakt hoeveel keer uw kind gebruik heeft gemaakt van de TSO en wat u hiervoor moet betalen. Aan het eind van de maand ontvangt u dan van ons een betalingsverzoek. Indien het overblijven niet betaald wordt, wordt uw kind uitgesloten van het overblijven. Meer informatie over de TSO? Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Marloes Vreuls

Tegemoetkoming kosten
Ouders met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming van Stichting Leergeld. Folders over deze Stichting zijn verkrijgbaar aan de balie bij de hoofdingang. Meer informatie over buitenschoolse opvang en dagarrangementen kunt u vinden op: https://www.mosalira.nl/portal-vervolgpagina/ouder-kind

Eten en drinken
Basisschool de Maasköpkes is een gezonde school. We hebben onder andere het vignet “gezonde voeding” behaald. Daarom stimuleren we gezonde voeding. Op een schooldag zijn er een of twee pauzemomenten. Tijdens het pauzemoment in de ochtend kan er een tussendoortje gegeten worden; een boterham, fruit, groente of een gezonde koek. Blijven de leerlingen over dan vragen wij om geen snoep mee te geven. Verder vinden we duurzaamheid en milieu ook belangrijk en willen we het gebruik van bekers en bidons aanmoedigen, dit om het (plastic) afval zo veel mogelijk te beperken.

MosaLira

mosalira

Communicatie

Onze Leerling

Snelkoppelingen