Gezonde School

Het vignet Gezonde School
De ‘Gezonde School’ is een landelijke aanpak die structureel bijdraagt aan een goede gezondheid en een gezonde leefstijl van leerlingen en medewerkers van de school. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Een Gezonde School besteedt zijn tijd en aandacht voor gezondheid zo effectief en efficiënt mogelijk. 

Bewegen & Sport
Wij zijn in het bezit van het vignet Gezonde School binnen het thema ‘bewegen & sport’.
Binnen het thema ‘bewegen & sport’ voldoen we aan alle criteria. Dit betekent dat wij extra veel waarde hechten aan bewegen. Dit laten we o.a. zien doordat de gymlessen van groep 3 t/m 8 worden gegeven door een vakleerkracht, er is af en toe een naschools sportaanbod waar alle leerlingen aan kunnen deelnemen en we organiseren elk jaar een sportdag. 

Voeding
Ook zijn wij in het bezit van een tweede vignet Gezonde School; voeding. We hanteren op onze school een voedingsbeleid en traktatiebeleid.

Relaties & Seksualiteit
In schooljaar 2018-2019 zijn we ons verder gaan verdiepen binnen de Gezonde School aanpak. Vanaf dat moment zijn we extra aandacht gaan besteden aan het thema relaties en seksualiteit. We gebruiken op school in alle groepen de methode ‘Kriebels in je Buik’ om les te geven over dit thema. 

352523 Gezonde school 757x239

MosaLira

mosalira

Communicatie

Onze Leerling

Snelkoppelingen